TM unifi dan streamyx speed test

on Khamis, 19 November 2015

Tm unifi speed test atau streamyx speed test Kebelakangan ini banyak kisah mengenai speed tidak mencapai apa yang di janjikan dengan mengatakan speed yang mereka dapat hanya 1000kbps dan bukan 1mbps dan sebenarnya ia adalah satu jumlah yang sama...

untuk upgrade unifi sila ke sini



seperti biasa test speed akan tunjuk dalam MBPS tetapi software download adalah dalam kb/s 1mbps sama dengan 125kb/s anda boleh melakukan conver dengan link bawah

 http://testmy.net/tools/convert.php

di bawah adalah  komplain yang dipaparkan




unifi speed test
apakah itu test speed, test speed adalah cara anda untuk mengukur speed internet anda dan jika speed anda 1mbps, bila anda cek speed anda dapat 1mbps tetapi internet di browser tetap slow, yakin lah anda, bahawa anda sebenarnya sudah di hack. Link Bawah untuk test speed internet.

http://speed.p1.com.my/ 

Bahaya test speed pada handphone


kenapa bahaya? ia adalah bahaya jika mengunakan plan data sendiri dan 4G... selalunya speed anda dengan 4G adalah 100Mbps bersamaan 10MB per saat dan bayangkan ia mengambil 10 saat untuk test speed anda akan kerugian 100MB data distu..kalau anda subscribe 1GB dan bulan itu anda sudah test speed 5 kali makan 0.5 Gb anda sudah test speed. So kesimpulan jangan test speed mengunakan data phone  

JOM Upgrade Unifi anda!!! klik upgrade Unifi anda


Note: Telekom unifi telah menamatkan pakej Unifi Biz dan hanya meninggalkan Unifi Advance
Ranking: 5

{ 12 ulasan... read them below or add one }

Jie Susanos berkata...

perghh..nasib baik xtest speed guna hp..


1 Disember 2015 10:00 PTG
Raihanah Ahmad berkata...

oo ada juga speed test unifi


2 Disember 2015 11:12 PG
Akak Vitamin berkata...

adeh takutnya. macam-macam sekarang.


3 Disember 2015 4:39 PTG
mrhanafi berkata...

saya test cara biasa je..laju loading dah kira ok juga tu.


4 Disember 2015 10:59 PG
Zurainny Ismail berkata...

Husband nak apply unifi (cancel streamyx) bbrp bln lps tapi menurut org TM, dorang x terima permohonan baru sbb byk komplen ttg speed & connection unifi yg x menentu di area tpt tinggal kami. Hrp2 mslh tu sdh dpt diselesaikan.


5 Disember 2015 9:47 PG
Sani berkata...

Tak pernah lagi test dengan smart phone....


5 Disember 2015 11:33 PG
Junaidy Jaimi berkata...

Pendapat aku..tengok tempat jugak...macam tempat aku ni syukur jugak lah masuk kabel TM..daerah kecil..pasang dekat kampung..alhamdullilah masa mula-mula ada jugak masalah tu...aku sewa pakej 1mb ja..ok ja setakat ni :)


5 Disember 2015 1:31 PTG
Amanina Mads berkata...

nice sharing.. walaupun xguna. hehe


9 Disember 2015 9:44 PTG
syireen halim berkata...

mana ok guna unifi atau portable mifi?


17 Disember 2015 1:16 PTG
Farah berkata...

Bagus juga speedtest nie...Baru tau pakej yang kita ambil bagus dengar harga dan servis atau tidak.


31 Disember 2015 5:47 PTG
permohonan upu berkata...

pergh, memang bahaya tu guna hp utk test speed..sekejap je data dah habis.


13 Februari 2016 12:47 PG

Catat Ulasan

 
© CARA DAFTAR UNIFI ONLINE All Rights Reserved