Daftar Unifi Online 2015

on Ahad, 16 Ogos 2015

Daftar Unifi Online 2015

TM Unifi adalah satu teknologi internet yang boleh dikatakan terpantas Di Mana Teknologi Mereka Tidak Lagi Menggunakan Teknologi Copper Untuk mendapatkan Internet Tapi mereka mengunakan Fiber dari bawah tanah.

Kelebihan Fiber Berbanding Copper

Di sini ingin menekakan kenapa Unifi (Menggunakan Fiber Teknologi) lebih pantas dari Streaymx  ( Mengunnakan Teknologi Cooper)
  • Lebih Kalis dari gangguan seperti hujan ribut taufan dan banjir besar.
  • lebih pantas berbanding cooper dan oleh sebab itu unifi memulakan pakej mereka dengan 5 MBPS paling bawah.
Disini jugak anda boleh upgrade dari tm streamyx ke unifi

Apakah yang Membezakan TM Point dan Kami

  • kalau nak di banding dengan TM Point Kami banyak kekurangan kerana tidak ramai pekerja?? ok hanya sebab itu sahaja kerana???
  • Di mata TM atau lebih di kenali Telekom Malaysia, Kami sebenarnya sama. Kenapa? sebab:
  • TM Point juga sebenarnya salah satu sales agent dan TM Point sebenarnya tidak bersangkut paut dengan TM hanya sesebuah syarikat yang mengunakan nama TM untuk berniaga.
  • Jadi sebenarnya anda tidak ada alasan lagi untuk tidak mempercayai Sales Agent online untuk mendaftar internet anda dan jika anda:
    1.Menggunakan alasan tidak elok memberi maklumat peribadi dalam Internet sedangkan realiti nya anda cuma bagi kepada saya seorang je maklumat anda, TM Point berapa orang anda bagi? berapa  orang boleh akses maklumat anda di sana?
    2. Menggunakan alasan Offline lebih selamat jadi anda ke TM Point sedangkan TM Point juga akan mendaftar semua maklumat anda secara online iaitu sistem mereka sebelum ke sistem Telekom Malaysia.

    jadi Sebenarnya kami adalah Sama yang membezakan Kami adalah

  • Kenapa Anda Perlu Daftarkan Daftar Unifi Secara Online

  • Tidak Perlu Menghabiskan Kredit Anda untuk menelefon Unifi kerena:
  • Jika Anda Telefon Unifi pun mereka akan menyuruh anda daftar ke TM Point
  • Tidak Perlu Beratur ke TM Point
  • Tidak Perlu susah payah mencari Parking
  • Tidak perlu susah payah untuk mencari duit bayr Petrol
  • Sekali Gus Menjimatkan Masa Anda
  • Dan paling penting pemasangan percuma

Apa Yang membezakan Kami dan Agent Online dan Offline Yang Lain

  • Kami sentiasa menjaga aklak adab dan amanah di berikan pelanggan, Jika anda mendaftar 5 MBPS, 5 MBPS lah yang anda akan dapat kerana ramai agent di luar sana menipu benda ini untuk mengaut keuntungan
  • Kami akan memcuba untuk membawa kontrator TM ke depan pintu anda secepat mungkin dan paling penting pada hari cuti
  • Anda ank Postpone atau nak cancel selepas 24 jam pun kami boleh cuba, Tapi susah skit

Pakej Untuk Kediaman Dan Untuk Perniagaan

Pakej Unifi Kediaman

PAKEJ TM UNIFI VIP 5


PAKEJ TM UNIFI VIP 10

PAKEJ TM UNIFI VIP 20

Untuk Pendaftaran Secara SMS/Whatsapp dan pertanya sila call 0139547544

 sila klik Sini Untuk Pendaftaran Online

Pehatian Hanya UNIFI ADVANCE 30MBPS DAN 50 MBPS SAHAJA YANG DISEDIAKAN TM SETAKAT INI



Ranking: 5

{ 38 ulasan... read them below or add one }

Raihanah Ahmad berkata...

mudah dah sekarang semua boleh online


6 September 2015 5:20 PG
Hanafi Abdullah berkata...

Jika pakej yang ditawarkan murah memang berbaloi


7 September 2015 8:03 PTG
Hanafi Abdullah berkata...

Jika pakej yang ditawarkan murah memang berbaloi


7 September 2015 8:03 PTG
Noriza Rahman Momma Vogue berkata...

Area rumah MV ni belum masuk lagi line Unifi, kena tunggu 2 tahun lagi kot sebelum boleh mohon


10 September 2015 9:18 PG
Jie Susanos berkata...

bgus la dh ada online gini..

smart nama topi jerami ni..


13 September 2015 10:00 PG
Zie Has berkata...

mudah kan ... semuanya online :)


13 September 2015 2:02 PTG
Zie Has berkata...

dulu daftar dengan agen ... sekali dapat agen penipu. dia hantar borang daftar baru pada TM, tick pada pakej yang mahal. nasib baik kami ada borang daftar asal, so kami buat report. agent tu cuak, call suruh kami downgrade. banyak cantik muka dia nak suruh kami bayar downgrade sedangkan dia dapat komisen tinggi tick pada pakej mahal.


13 September 2015 2:07 PTG
Zie Has berkata...

nice sharing ... so sesiapa yang nak daftar, boleh daftar online seperti diatas :)


13 September 2015 2:09 PTG
Mek ila Jual Vitamin berkata...

Di kawasan rumah Mek ila belum ada unifi lagi. Teringin juga nak cuba bila dah ada coverage nanti.


14 September 2015 4:50 PTG
mrhanafi berkata...

berminat juga rasanya nie..


15 September 2015 12:19 PG
seri nian berkata...

senang la mcm ni


21 September 2015 4:34 PTG
Jonathan Delarama berkata...

Maxis Fiber Internet my experience at www.pakitong.com


21 September 2015 7:59 PTG
Khairul Zamri berkata...

Satu usaha yang bagus supaya ramai tahu senangnya dan daftar Unifi ini


21 September 2015 9:00 PTG
Zie Has berkata...

sy guna VIP 5 ... pun dah ok sangat laju ajer :)


25 September 2015 10:52 PG
Fidah Shah berkata...

Menarik..tengah mencari cari pakej..nak upgrade kunun nyer.


25 September 2015 2:20 PTG
Fidah Shah berkata...

Menarik..tengah mencari cari pakej..nak upgrade kunun nyer.


25 September 2015 2:21 PTG
Ohsem Papa berkata...

Semakin mudah untuk sesiapa yang ingin melanggan pakej UNIFI. Terbaik!


25 September 2015 9:40 PTG
Bin Muhammad berkata...

Memang berminat nak unifi tapi malangnya perkhidmatan unifi xde kat sini huhu


25 September 2015 11:32 PTG
Sani berkata...

Itu ingat nak pasang lah, Bill bulanan dah cecah RM200 sebulan....sekarang ni.


26 September 2015 6:53 PG
Mek ila Jual Vitamin berkata...

Jom register ramai-ramai. Daptkan internet yang laju agar puas hati ketika surf internet.


26 September 2015 8:25 PG
mrhanafi berkata...

jika dah mampu dari segi bajet..memang inilah pilihan terbaik


28 September 2015 6:44 PG
kamil salleh berkata...

Dah pasang kat rumah tetapi sevelum ini hanya daftar di kedai Telekom je tak lah buat pendaftaran secara online. Sekarang ini buat apa-apa hanya di hujung jari je....


4 Oktober 2015 8:12 PG
Hanafi Abdullah berkata...

buat pendaftaran secara online macam best je..

Jumpa lagi dan salam singgah dari penulis blog Hero Borneo


10 Oktober 2015 5:55 PG
Noriza Rahman berkata...

Area umah MV belum boleh pasang Unifi lagi...tu yang masih gunakan streamyx


12 Oktober 2015 2:59 PTG
aRz MoHa berkata...

tempat saya bukan kata unifi 2Mb pun belum tentu...TM ibarat pilih kasih...dan berpolitik


13 Oktober 2015 12:00 PG
eyra syaherra berkata...

kenapa kami dikenakan charge sebanyak rm290 untuk pemasangan kabel ?


13 Oktober 2015 2:01 PTG
Helmi Onexox berkata...

Unifi baharu masuk tempat saya, nanti boleh ikut panduan ni. :)


18 Oktober 2015 10:46 PG
abg jay berkata...

masih x sampai lg unifi kat tmpt aku...streamyx je yg ada....


23 Oktober 2015 4:31 PTG
Raihanah Ahmad berkata...

rasanya sekarang mmg guna unifi je


4 November 2015 9:59 PG
cik tom berkata...

cik tom teringin nak daftar unifi tapiii masalah utama kerja berpindah randah...huhu


4 November 2015 2:34 PTG
Nur Khairul Azizi Mohamad berkata...

Mudah sekarang semuanya online...huhuhu


12 November 2015 10:57 PG
Sani berkata...

Dah pakai pun memang ohsem sangat...Cuma harga tu tak boleh nak lawan maxis iptv...ke macam mana?


13 November 2015 2:39 PG
www.asri.my berkata...

Blog yang simple dan mudah di faham...


16 November 2015 7:21 PTG
si bongkok berkata...

Tak tak semua tempat laa bro kaver UNIFI nie...agak2 tempat kawan dah kaver tak bro?


20 November 2015 3:39 PTG
jasmin jew berkata...

Informative post.. thanks for sharing .

TM Unifi


25 Disember 2015 2:03 PTG
Tanpa Nama berkata...

Hany unifi advance 30mps dan 50 mbps saja yang ada sekarang ke? VIP5 masih ada ke?


29 Disember 2015 6:14 PTG

Catat Ulasan

 
© CARA DAFTAR UNIFI ONLINE All Rights Reserved